Tipareste Valea Stelii

 • Un infoturist este un turist informat, documentat şi "citit", atât online cât şi la faţa locului !!! Pe acest principiu m-am trezit că am ziua de Drăgaică, în staţiunea ... Băile Valea Stelii !!!! La fel de uluit, ca şi dumneavoastră, eram şi eu când am ajuns aici la BĂICOI (oraşul prahovean) în zona Ţintea şi am citit acest lucru.

  Dar haideţi să vă povestesc şi dumneavoastră ce reprezintă "Staţiunea Băile Valea Stelii" !!! În primul rând să nu vă aşteptaţi să găsiţi ceva gen Băile Herculane, Băile Govora, Băile Tuşnad sau Băile Olăneşti, toată "staţiunea" este alcătuită din 2 (DOUĂ) bazine cu ape tămăduitoare un chioşc, un ghişeu la intrare, câteva duşuri grupuri sanitare şi cabine de schimb.

  Apa din cele două bazine este ORIBILĂ nămoloasă, miroase a petrol şi te ţine la suprafaţă oricât ai vrea tu să te îneci.

  După Revoluţie au fost trimise probe la Institutul Balnear Francez, care a concluzionat: "lacul este unic în Europa, iar apele sale, prin proprietăţile curative deţinute, ocupă locul doi în Europa şi locul cinci în lume!", acum cine este locul 1 în Europa habar NU am dar mă bucur că suntem şi noi cu ceva bun pe podium, că la rele i-am "făcut" pe toţi. Sfatul meu de "Stan Păţitul" este să nu vă luaţi cel mai bun costum de baie fiindcă nu-l veţi mai purta aşa se impregnează de miros, păcură şi nămol. Un alt punct forte al acestui loc este peisajul care îl înconjoară şi zona plină de verdeaţă. Eu zic că totuşi cu un mic efort financiar aici ar ieşi ceva UNIC dar spun că o mai puternică promovare a acestui loc ar fi binevenită. Chiar dacă afară era cer înnorat apa din bazine era caldă de ziceai că-i încălzită de la robinet.

  Îmi permit să închei această nouă impresie a mea cu invitaţia, adresată tuturor, să mergeţi să vizitaţi STAŢIUNEA BĂILE VALEA STELII din ŢINTEA din BĂICOI de lângă PLOIEŞTI din PRAHOVA, cu siguranţă NU veţi regreta că aţi ajuns aici !!!

  Informatii utile
  • Vremea - De Drăgaică vremea a fost înnorată dar călduroasă şi apa era FOARTE caldă
  • Cum ajung - Dinspre Ploieşti ori pe DN1 după care dreapta spre Băicoi, ori spre Plopeni după care la stânga înainte de intrarea în Plopeni, dinspre Slănic 25 km.
  • Atentionari - Mare atenţie la timpul de expunere şi bălăceală, unii dintre dumneavoastră cu alte afecţiuni ar putea avea de suferit.
  • Unde ma cazez - În foarte puţinele pensiuni apărute în Băicoi şi în Plopeni sau există şi alternativsa la localnici care s-au adaptat cererii.
  • Transport local - Există curse regulate de microbuze şi autobuze dinspre şi spre Plopeni, Slănic, Băicoi şi Ploieşti cu staţii în apropierea ştrandului.
  • Viata de noapte - Chiar dacă apa se păstrează caldă şi pe timpul nopţii, nu există program nocturn aici la ştrand.
  • Cat costa - Intrarea în ştrandul din staţiunea Valea Stelii, costă 8 lei, iar închirierea unui şezlong 5 lei şi numai 2 lei măsuţa.
  • Shopping - La 200-300 metri de ştrand sunt câteva magazine care vă oferă o gamă largă de produse.

  Fotografii (14): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
4 comentarii
 • framboise si RobertCodescu apreciaza asta
 • framboise
  framboise Deci la namol ma trimiti tu!!! :)
  2 iulie 2013 - 1 apreciaza asta
 • RobertCodescu
  RobertCodescu Păi toţi simţim uneori nevoia de o escapadă nămoloasă din când în când !!! Şi dacă nu ar mirosi o săptămână întreagă după aia m-aş mai duce încă odată !!!
  2 iulie 2013 - 1 apreciaza asta
 • cristina58
  cristina58 Tare as vrea sa stiu daca de acum 10 ani s-au schimbat conditiile de cazare si masa.As vrea sa-mi trimit mama acolo.Acum 10 ani,s-au ameliorat durerile de genunchi.A stat aproape de bazinele cu namol,la o doamna numita Florea Lucia.Din pacate,s-au schimbat numerele de telefon.As fi vrut sa fie un ho...  more
  16 iulie 2013 - 1 apreciaza asta
 • RobertCodescu
  RobertCodescu Despre cazare şi masă NU ŞTIU, noi mergem ca destinaţie de weekend însă faţă de "acum 10 ani" şi-n Băicoi şi-n Plopeni au apărut unităţi de cazare, dar cu siguranţă şi localnicii s-au adaptat cerinţelor economiei de piaţă, aşa că eu sunt ferm convins că lucrurile sunt MULT MAI BUNE faţă de 2003 !!!
  17 iulie 2013 - 1 apreciaza asta