Tipareste Strandul din Hajduszoboszlo

 • Strandul din Hajduszoboszlo este imens, se intinde pe o suprafata de peste 30 de hectare. Ca o curiozitate...este construit din fonduri europene.

  Strandul este deschis de la inceputul lunii mai , pana la sfarsitul lunii septembrie. Aici intalnesti tot ce ti-ai dorit pentru a petrece confortabil una sau mai multe zile : 13 bazine diferite : cu apa termala , cu apa rece, piscine pentru copii cu apa incalzita, apa termala nefiind recomandata copiilor sub 14 ani, bazine   de inot si celebra Piscina Mediteraneana, unica in Europa.

  Piscina Mediteraneana are,  la fel ca malul marii plaja cu nisip, intrare lina in apa, la fiecare 30 de minute valuri, palmieri, un far, un vapor pe care este deschis un bar, ba si coada de balena  pe care curge apa. Piscina reda fidel climatul mediteranean. Sezlonguri sunt suficiente, dar am observat ca sunt contra cost, cred ca 500 de huf pe zi, nu mai retin exact, noi nu am luat, deoarece nu eram stabili, fideli unei anumite piscine, unui anumit loc, ci , mai mult haladuiam dintr-o piscina in alta.In apropierea acestei piscine exista si o tasnitoare cu apa potabila, are un design deosebit.

  Zona pentru copii este excelenta, exista bazine de diferite dimensiuni, in bazine sunt tot felul de figurine reprezentand animale marine, tobogane de piatra, mai mititele, dar excelente pentru copiii pana pe la 10 ani. De la 12 ani in sus, copiii pot opta pentru Aqua –Park, zona de tobogane.

  Unele dintre bazinele cu apa termala au un fel de paravan pe una dintre laturi,paravan care mentine umbra si face sederea mult mai confortabila.

  In incinta exista foarte multe terase, care se intrec in oferte, exista meniuri fixe, la preturi destul de mici intre 750 si 1000 e huf, meniul incluzand felul 1, 2 si o apa. Desertul e separat. Mancarurile sunt preparate la cazan si sunt foarte savuroase.

  Intre bazine exista alei flancate de flori, copaci, multa umbra, spatii verzi, pe care se poate sta pe salteaua adusa e acasa sau se pot inchiria sezlonguri. Exista si garderobe, un fel de camarute, pe care le poti inchiria si iti poti lasa acolo bagajele. Peste tot sunt bancute, unii faceau plaja pe ele. Multa lume isi adusese de acasa geanta frigorifica si mancau de acolo fara nicun fel de probleme.

  In strand există şi un lac, pe care te poţi da cu hidrobiciclete, sau de pe mal ori de pe punte poti hranii crapii care sunt in numar extrem de mare, un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru cei mici.

  Exista si o zona cu bazine termale acoperite din care se trece intr-o curte interioara plina tot cu bazine termale.

  Cei care doresc sa se racoreasca au la dispozitie o instalatie gonflabila care imprastie vapori de apa rece, foarte reconfortant este.

  Preturile sunt normale , 1500 huf pentru adulti, 1100 huf pentru copii.

  Romani intalnesti destul de multi in strand, dar predomii polonezii si slovacii.

  Informatii utile
  • Shopping - in incinta strandului preturile sunt mai ridicate decat in afara lui
  • Cat costa - 1500 huf pentru adulti, 1100 huf pentru copii
  • Distractie - din plin, bazinele cu apa sunt pe gustul tuturor.
  • Unde ma cazez - Apartament Hoinar.
  • Restaurante si specialitati culinare - exista la tot pasul, ungurii sunt mari maestri bucatari.
  • Obiective turistice - Orasul Hajduszoboszlo, strandul din oras care este imens, Aqua Palace-ul, Casa Clopotelor.
  • Viata de noapte - In statiune exista cu siguranta cluburi in care viata de noapte este antrenanata, dar noi nu am cautat asa ceva.
  • Evenimente - In strand există şi un lac, pe care te poţi da cu hidrobiciclete, sau de pe mal ori de pe punte poti hranii crapii care sunt in numar extrem de mare, un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru cei mici.
  • Transport local - Transportul local este foarte bine pus la punct, dar nu e necesar pentru turistii care aleg Hajduszoboszlo, deoarece statiunea este mica si hotelurile sunt construite in jurul strandului.
  • Recomandari - Va recomand sa nu uitati crema de protectie solara, palarioara sau sepcuta, in preajma apei, radiatiile sunt si mai puternice.
  • Atentionari - Atentie, piscinele cu apa termala nu sunt recomandate in cazul unor anumite afectiuni, imbaierea fiind in totalitate interzisa copiilor sub 14 ani.
  • Vremea - Noi am fost in lunile d evara, intotdeauna a fost soare, cald si foarte, foarte placut, dar e bine sa verificati meteo.
  • Cum ajung - Strandul se afla in centrul localitatii Hajduszoboszlo, exista o intrare principala si cateva intrari auxiliare. Nu e greu de gasit, fiind foarte bine semnalizat.

  Video:

  31:42

  Fotografii (40): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
2 comentarii
 • georgianabudur si miqi apreciaza asta
 • georgianabudur
  georgianabudur Eu am fost in aprilie,la Hajduszloboslo si am facut baie in interior.Cred ca vara afara este superb...
  19 octombrie 2012
 • framboise
  framboise Aqua Palaceul este in interior, este mirific . Imi place mai mult Aqua Palac-eul.
  19 octombrie 2012