Tipareste Muzeul Fesch din Ajaccio

 • Este asezat in mijlocul celor doua cladiri, care sunt sub forma literei U , pe Rue Cardinal Fesch . In fata lui este o alta statuie a Imparatului Napoleon  Bonaparte si un mic parculet cu palmieri si banci, unde noi ne-am mai odihnit un pic, pana ghidul s-a dus la intrare sa ne cumpere bilete.

   Muzeul Fesch contine colectia privata a Cardinalului Fesch, o personalitate locala cu o admiratie deosebita pentru arta si cultura italiana si prezinta opere de arta de-ale lui Tizian sau Botticelli.

  Am platit 5 euro de persoana, avand reducere de grup, pretul normal fiind de 7 euro.  Programul de vizitare : din mai pana in septembrie luni, miercuri si sambata intre orele 10.00 – 18.00, joi, vineri si duminica intre orele 12.00 – 18.00, iar din octombrie pana in aprilie lunea, miercurea si sambata intre orele 10.00 – 17.00, joia, vinerea si duminica intre orele 12.00 – 17.00. euro.

  Am primit fiecare cate o insigna, pe care am fost nevoiti sa o punem in piept. Dupa ce am lasat bagajele la intrare, am urcat cu liftul la etajul al doilea. Nu era permis fotografiatul cu blitz. Muzeul este proaspat renovat, de anul trecut. Este un muzeu de arta, colectiile de picturi datand din secolele XIV-XIX.

  A fost infiintat pentru a adaposti o colectie impresioananta de picturi, peste 1000 pe care le-a cumparat un unchi din partea mamei imparatului Napoleon, Cardinalul Fesh (al carui nume il poarta si strada pe care este asezat acest muzeu).

  Este al doilea muzeu, dupa Luvru, care contine atatea opere ale artistilor italieni. Intalnim nume celebre, ca: Botticelli,Veronese si Tizian. Pe langa acestia, mai sunt si lucrari ale artistilor francezi.

  Am stat aici  o ora, mi-a placut, apoi am plecat, insotiti de grupul nostru, pentru ca era aproape si era deja ora pranzului.

  Palatul Fesch

  Tot plimbandu-ne si admirand cladirile din jur, am ajuns pe strada cu numele Cardinal Joseph Fesch! Aici este un alt obictiv turistic foarte vizitat de turisti - Palatul Fesch.

  Biblioteca

  Este o cladire impunatoare si contine peste 50000 de volume.

  Capela Imperiala

  A fost construita de Napoleon Bonaparte,care s-a nascut aici,in Ajaccio,la dorinta din testament a Cardinalului Fesh,care a dorit ca osemintele familiei Buonaparte sa fie asezate in aceasta capela,impreuna .

  Aici se afla inmormantati mai multi membri ai familiei imperiale,mama,tata,Cardinalul Fesh si altii. In fata capelei se aflau statui vii, cu fete si haine infricosatoare. Pretul de acces este 1.50 euro.

  Programul de vizitare:

  -primavara si in septembrie: de marti pana duminica intre 09.15 – 12.15 si 14.15 – 17.15, iar lunea intre 13.00- 17.15

  -vara: de marti pana duminica intre 09.00 – 18.30, iar luni intre 13.30 – 18.00;

  -iarna: de marti pana sambata intre 09.15 – 12.15 si 14.15 – 17.15, iar lunea si duminica este inchis.

  In rest, strada pe care este asezat palatul este impanzita de palate impozante,de cafenele si  magazine de toate felurile.

  Informatii utile
  • Cum ajung - Este asezat in mijlocul celor doua cladiri, care sunt sub forma literei U , pe Rue Cardinal Fesch . In fata lui este o alta statuie a Imparatului Napoleon Bonaparte si un mic parculet cu palmieri si banci, unde noi ne-am mai odihnit un pic, pana ghidul s-a dus la intrare sa ne cumpere bilete.Dupa ce am lasat bagajele la intrare, am urcat cu liftul la etajul al doilea.
  • Atentionari - Nu era permis fotografiatul cu blitz.
  • Recomandari - Este al doilea muzeu, dupa Luvru, care contine atatea opere ale artistilor italieni. Intalnim nume celebre, ca: Botticelli,Veronese si Tizian. Pe langa acestia, mai sunt si lucrari ale artistilor francezi.
  • Viata de noapte - La Cazinou!
  • Cat costa - Am platit 5 euro de persoana, avand reducere de grup, pretul normal fiind de 7 euro.
  • Obiective turistice - Biblioteca, Capela Imperiala, Palatul Fesch, Muzeul Fesch, Catedrala din Ajaccio, Citadella, Promenada, Casa Memoriala Napoleon Bonaparte, Cazinoul si cateva plaje superbe.
  • Arta si cultura - Muzeul Fesch contine colectia privata a Cardinalului Fesch, o personalitate locala cu o admiratie deosebita pentru arta si cultura italiana si prezinta opere de arta de-ale lui Tizian sau Botticelli.
  • Transport local - Se poate ajunge pe jos foarte usor,pentru ca muzeul este asezat pe Rue Cardinal Fesch .

  Video:

  01:22

  Fotografii (50): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
0 comentarii