Tipareste Manastirea Turnu PLOIESTI

  • Fiindcă FOARTE lume face confuzie între Mânăstirea Turnu din Câlimăneşti-Căciulata şi Mânăstirea Turnu de lângă Ploieşti, mi s-a părut un moment prielnic pentru a veni cu câteva informaţii despre cea din urmă fiindcă de prima dintre ele tocmai am vorbit într-o impresie anterioară. 

    La numai câţiva kilometri de Ploieşti în comuna Târgşoru Vechi se află o mică mânăstire de călugări purtând hramul Sfântului ierarh Nicolae şi ţinând cont că am vizitat-o de câteva ori m-am gândit să v-o prezint în această nouă scurtă impresie.

    Mânăstirea este foarte veche (data sfinţirii: 24 iunie 1461) şi este o ctitorie a voievodului... Vlad Ţepeş!!! Ca şi arhitectură mânăstirea nu excelează cu nimic senzaţional, însă slujbele ţinute aici atrag tot mai mulţi enoriaşi de la o săptămână la alta. De aproximativ un an şi jumate de zile pe lângă mânăstire au apărut multe şanţuri, de fapt un vast şantier arheologic care ia nemulţumit atât pe călugări cât şi pe enoriaşii care vin aici datorită "slalomurilor" pe care ei trebuie să le facă. Dacă vreţi miere "călugărească" vă mai informez căaici la mânăstire se comercializează şi miere, deoarece călugării se ocupă şi cu apicultura, iar foarte multă lume s-a obişnuit deja să vină aici doar pentru a cumpăra miere.

    Pentru cei din Ploieşti care vor să ajungă cu transportul în comun îi informez că există traseul 17 (foarte puţină lume ştie asta) care are curse până în apropierea mânăstirii. Autobuzul 17 nu este o cursă RATP şi de aceea e bine să ştiţi că bilet puteţi lua direct de la şofer. Îmbarcarea se face de la "Bariera Strejnicului" lângă Gara de Vest, Billa, Altex şi West Mall City. Mi-am permis să dau toate aceste amănunte pentru o mai bună localizare a staţiei.

    Pentru cei doritori de mai multe amănunte despre această mânăstire se poate accesa: