Tipareste Grota laptelui si Grota celor trei magi

 • Cine a junge in Bethlehem, cu certitudine ca doreste sa viziteze Biserica Nasterii, locul in care s-a nascut Mantuitorul. Dar inafara de aceasta biserica unica in lume, mai exista cateva obiective turistice si religioase , care nu trebuie ratate. Este vorba, printre altele despre Grota Laptelui si Grota celor trei magi. Grota laptelui este o mica bisericuta, zidita intr-o pestera, dar nu e o pestera oarecare, ci este vorba despre pestera in care, potrivit traditiei, a poposit Fecioara Maria cu Pruncul, din drumul lor spre Egipt..Biblia spune ca Irod a dat porunca sa fie omorati toti pruncii sub doi ani, asta pentru a-L ucide pe Pruncul Sfant..Insa Iosif si Maria, afla de aceast ordin si ponesc spre Egipt. In drumul lor poposesc in aceasta grota, ai carei pereti , initial erau rosii. Cateva picaturi din laptele Fecioarei Maria au cazut pe jos, iar peretii de stanca s-au albit. Intr-adevar interiorul grotei este alb ca laptele. Bisericuta zidita in acest loc este micuta, foarte ingrijita, apartine ordinului franciscanilor. In secolul cinci s-a zidit in acest loc prima biserica, din care se mai pastreaza cateva bucati de fresca ce pot fi observate chiar la intrare. Le veti vedea in fotografii. Biserica actuala a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea. Este foarte frumoasa, exista aici o icoana cu Fecioara alaptand,  este impodobita cu multe picturi si sculpturi realizate din marmura. Se spune ca femeile vin aici pentru a se ruga sa dobandesca copii, iar cele care au nascut deja se roaga pentru a avea lapte. Cine nu poate zamisli, va avea prunci, spune legenda, daca va tine 40 de zile de post si va bea un ceai in care a presarat cateva firisoare din stanca grotei….

  Pestera celor 3 magi este un alt loc, in apropiere de Bethlehem, in care, spune traditia ca ar fi petrecut noaptea cei trei magi de la rasarit dupa ce I s-au inchinat pruncului Iisus. Aici, peste 400 de ani, ascetul  Teodosie, a trait in singuratate si rugaciune, hranindu-se doar cu ierburi. Datorita vietii sale pline de de smerenie, in jurul sau s-au adunat mai multi ucenici..Asa a luat nastere prima manastire din istoria omenirii, caci Sf. Teodosie este considerat parintele monahismului. Pe locul grotei este astazi o manastire ortodoxa.. Manastirea este superba, construita din piatra alba de calcar. Interiorul este frumos pictat.

  Informatii utile
  • Shopping - E plin de magazine in care se comercializeaza suveniruri.
  • Cat costa - Se viziteaza gratuit.
  • Unde ma cazez - Eu am fost cazata in palestina.
  • Obiective turistice - Bethlehem, Biserica Nativitatii, Grota Laptelui, Grota celor 3 magi
  • Restaurante si specialitati culinare - Am zarit in Bethelehem o serie de restaurante, chiar am luat masa intr-unul, specialitatile locului sunt pe baza de carne de oaie, miel, berbec.
  • Distractie - A fi in Palestina ete o distractie in sine, o distractie atipica, legata de spirit si de latura meditativa a fiecaruia dintre noi.
  • Viata de noapte - Aici noaptea, dupa o zi de vizitat diferite locuri pe o caldura aprope insuportabila, singurul lucru pe care l-am facut a fost..somnul!
  • Evenimente - Pestera celor 3 magi este un alt loc, in apropiere de Bethlehem, in care, spune traditia ca ar fi petrecut noaptea cei trei magi de la rasarit dupa ce I s-au inchinat pruncului Iisus. Aici, peste 400 de ani, ascetul Teodosie, a trait in singuratate si rugaciune, hranindu-se doar cu ierburi. Datorita vietii sale pline de de smerenie, in jurul sau s-au adunat mai multi ucenici..Asa a luat nastere prima manastire din istoria omenirii, caci Sf. Teodosie este considerat parintele monahismului.
  • Arta si cultura - Grota laptelui este o mica bisericuta, zidita intr-o pestera, dar nu e o pestera oarecare, ci este vorba despre pestera in care, potrivit traditiei, a poposit Fecioara Maria cu Pruncul, din drumul lor spre Egipt..Biblia spune ca Irod a dat porunca sa fie omorati toti pruncii sub doi ani, asta pentru a-L ucide pe Pruncul Sfant..Insa Iosif si Maria, afla de aceast ordin si ponesc spre Egipt. In drumul lor poposesc in aceasta grota.
  • Transport local - Am vazut mijloace de transport in comun circuland prin Bethelehem, dar nu va pot da prea multe detalii, noi am ajuns cu autocarul inchiriat de catre organizatorii excursiei.
  • Recomandari - Va recomand sa aveti imbracaminte usoara, palarii pe cap si neaparat apa la voi, caldurile sunt infernale.
  • Atentionari - Se spune ca femeile vin aici pentru a se ruga sa dobandesca copii, iar cele care au nascut deja se roaga pentru a avea lapte. Cine nu poate zamisli, va avea prunci, spune legenda, daca va tine 40 de zile de post si va bea un ceai in care a presarat cateva firisoare din stanca groteiā€¦.
  • Vremea - Vremea este de-a dreptul caniculara, eu am fost in luna octombrie, dar caldurile erau infernale.
  • Cum ajung - Cu avionul Bucuresti - Tel A viv, din Tel Aviv la Bethelehem cu autocarul inchiriat de catre organizatorii excursiei.

  Video:

  01:44

  Fotografii (60): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
0 comentarii