Tipareste Din nou la Budapesta

 • Budapesta este unul dintre orasele care m-au atras intotdeauna ca un magnet. In 2 ore putem ajunge cu masina in capitala Ungariei . Venim aici cu diferite ocazii, de 3-4 ori pe an, pentru ca  ne simtim minunat si ca ne place la nebunie orasul . In general cautam sa marcam vizita cu prilejul unei sarbatori religioase.

  De fiecare data imbinam utilul cu placutul.Pe langa vizita la diferite obiective turistice,obisnuim sa ne plimbam prin locurile dragi noua.Acum va voi povesti despre alte obiective turistice din acest oras frumos,de pe Dunare.

  VACI UTCA

  Este o zona pietonala, foarte celebra, cu un parfum specific. Un fel de amestec dintre magazine scumpe si o multime de mestesugari care isi vindeau produsele.

  GERBEAUD

  Una dintre cele mai indragite cofetarii din Budapesta!Este un loc boem,preferat candva  de aristocratie pentru a se intalni uneori,la o cafea sau la o prajitura,punand ‚’tara la cale’’.Intr-adevar produsele sunt delicioase,dar si preturile pe masura.

  PARLAMENTUL

  Este una dintre cele mai frumoase cladiri din Europa! Ne-a impresionat profund, in primul rand arhitectura lui, cat si zona in care este amplasat! Totul parea un basm, dar ne-a trezit la realitate sirul de masini frumoase de la semafoare!

  PODUL CU LANTURI

  Este primul pod peste Dunare, construit din secolul al IXX lea-prima legatura intre Buda si Pesta! Banuiesc cat e de fascinant noaptea, dupa pozele ce le-am vazut la voi, pe site! Am aflat ca este folosit la unele manifestari culturale. Am vazut ca este asezat pe picioare masive din piatra si este suspendat cu lanturi, din cauza latimii lui!

  La intrarea pe pod, mi-a atras atentia statuia celor doi lei, la care artistul ce a realizat-o ar fi uitat sa le sculpteze limba!

  BISERICA MATEIAS

  Mai este denumita si Biserica Maicii noastre din Buda! Este considerata cea mai frumoasa din oras! Numele il are dupa cel al domnitorului Matei Corvin.

  PIATA SFINTEI TREIMI

  Se afla in fata Bisericii Mateias si in mijloc este un monument inchinat in cinstea victoriei asupara ciumei! In zona erau multe sapaturi, nu se prea circula cu masini, am remarcat in schimb trasurile, care dau un aer retro capitalei, amintindu-mi de farmecul vienez!

  Imediat in spatele acestei biserici ajungem intr-unul din cele mai renumite locuri de vazut din oras!

  MAREA SINAGOGA

  Este cea mai frumoasa din lume! Iar ca marime este a doua din lume, dupa cea din New York! E construita in stil bizantin, are doua domuri, iar in varful lor sunt doua turnuri gemene, simbolizand Templul lui Solomon!

  Un lucru care impresioneaza ar fi prezenta orgii in sinagoga, un instrument care de obicei este intalnit doar in bisericile crestine.

  In Muzeul Evreesc-se afla exponate din cultura evreiasca si mai exista si o camera memoriala dedicata Holocaustului.

  Toate aceste obiective le-am vazut din mersul autobuzului, care avea casti pentru fiecare turist, si ghida care insotea autobuzul vorbea in mai multe limbi, excusiv limba romana. Asa ca noi eram stransi in jurul ghidului nostru si ascultam fascinati descrierea fiecarui obiectiv pe langa care treceam.

  Cand nu era nimic de spus, ascultam muzica la casti.

  Prima oprire a noastra a fost aici.

   

  PARCURILE

  Aici oamenii se bucurade spatiul public cu adevarat! Fiind zi de sarbatoare si vreme frumoasa, parcurile erau pline de oameni de toate varstele. Unul in varsta destul de avansata m-a surprins cu noncomformismul lui cand l-am vazut cat de fericit se dadea pe role, undeva, langa Parcul Central! Copii se jucau cu mingea pe iarba, tinerii stau in grupuri. Altul citeste ziarul, la bustul gol, iar altul sta tolanit pe o patura pe iarba. Altii alearga pe aleile frumoase, sfidand caldura!

  CONDITII DE TRAFIC

  Ca orice oras occidental si Budapesta e sufocata de diverse blocaje de circulatie in timpul zilei! Si aici am observat ca e la moda parcare pe bordura trotuareleor, sau chiar incalecarea ei! Majoritatea parcarilor sunt cu taxa la automat sau la agentiile de parcare.

  Viteza in localitati este de 50 km pe ora, 80-100 pe sosele si 120 pe autostrazile Ungariei, care sunt de o calitate de invidiat pentru romani!

  Toleranta zero pentru alcool si fiti atenti sa nu uitati sa va puneti centura si sa aprindeti luminile, pentru ca amenzile sunt drastice!

  In Budapesta ,pentru a scuti timp,dar si pentru a va  bucura mai mult de frumusetea acestui oras asezat pe Dunare,va recomand transportul cu autobuzul turistic,Hop on-Hop Off.

  Informatii utile
  • Vremea - Pentru mine nu are importanta vremea,doar sa fiu acolo!
  • Restaurante si specialitati culinare - Restaurant Citadela
  • Transport local - Recomand metroul sau autobuzul turistic Hop on-Hop off
  • Recomandari - O plimbare pe faleza Dunarii,o croaziera pe Dunare,o vizita la Targul de Craciun de la Piata Vorosmarty.
  • Atentionari - Odata ajuns in Budapesta vei fi in pericol de a te indragosti pe viata de acest oras seducator:)
  • Obiective turistice - Sunt de ordinul zecilor,sau a sutelor....

  Video:

  01:05

  Fotografii (52): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
5 comentarii