Tipareste Budapesta, panorama

 • BUBAPESTA –PANORAMA

  Turistul venit din Europa sau din orice alta tara din afara ei,va fi captivat de geografia extraordinara a Budapestei.

  Orasului ii confera o senzatie aparte muntii  Budei, cimpia Pesta, stralucirea apelor Dunarii care a despartit cindva cele doua mici orase de sinestatatoare,Buda si Pesta. De pe muntii Buda ni se ofera o panorama splendida, o metropola care murmura sau chiar un oras care straluceste si noaptea. Iar daca,dupa o astfel de panorama, vrem sa cunoastem orasul mai aproape si sa ne plimbam pe strazi,sa vizitam muzeele,vom intilni o istorie de mai multe mii de ani plina de evenimente.

  CITADELA - construita de habsburgi ,fortareata are rol strategic (in vremuri a fost numita Bastilia Budapestei) fiind dotata cu tehnica militara,gurile de tun parca ameninta Dunerea.Aflindu se la cota cea mai inalta (140m) Citadela ofera o priveliste deosebita a capitalei ungare. Aflat acolo sus vei exclama “ce priveliste frumoasa”!

  Vizibila din orice loc al Budapestei statuia Libertatii isi inalta silueta feminina peste zari in fata Citadelei, aminteste eliberarea Ungariei de sub jugul nazist.

  De aici, de pe colina, urca spre cer focuri de arificii de ziua nationala a Ungariei.

  Habsburgii au donat-o municipalitatii la sfirsitul secolului al XIX lea.

   

  Informatii utile
  • Cat costa - o excursia a costat 215 euro cu transport si cazare(2 nopti Budapesta ,2nopti Viena) cu mic dejun,tur de Budapesta cu autocar
  • Recomandari - o Nu pierde nimic din ceea ce trebuie vazut aici,Pentru mine Budapesta este al doilea oras ca frumusete dupa Praga .Il urmeaza Barcelona.Am vazut si Paris si Londra si nu ma u impresionat foarte tare.
  • Transport local - Cu masina personala daca ai,cu avionul,sau autocarul. Eu am ajuns cu autocarul intr o excursie cu destinatia Budapesta- Viena.Plecarea din Bucuresti la ora 6,30 dimineata pe ruta Pitesti-Rm.Vilcea-Arad-Nadlac-Szeged-Budapesta. pe deal la Gellert am ajuns in tur de oras cu autocar care a fost inclus in pretul excursiei
  • Obiective turistice - Citadela,statuia lui Gelert,Bastionul Pescarilor,Biserica Mateias,Palatul Regal
  • Unde ma cazez - Golden Park Hotel , Budapesta, strada Baross,numarul 10
  • Arta si cultura - Cetati,palate,fortificatii,monumente,biserici,catedrale
  • Cum ajung - cu masina personala,cu autocarul,cu microbuzul,cu trenul,cu avionul

  Fotografii (9): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
0 comentarii