Tipareste Biserica Draganescu de langa Bucuresti

 • Biserica Draganescu este situata in apropierea localitatii Mihailesti din judetul Giurgiu , mai precis , se afla pe un drum judetean care se desprinde din DN6 Bucuresti - Alexandria si are ca finalitate localitatea Malu Spart . Biserica este pe malul lacului format prin bararea apelor riului Arges si are drept hram pe Sf.Nicolae .

  In curtea bisericii se afla o cruce frumos sculptata care are inscris pe ea textul "Aceasta Sfinta Cruce s-a ridicat intru vesnica pomenire Preacucernicului Preot Savian Bunescu, adormit in anul 2005, paroh al sfintei biserici, 62 de ani, si a Preacuviosului Parinte Arsenie Boca de  la Simbata de Sus  , adormit in Domnul la 1989, cel ce a realizat pictura sfintei biserici, intre anii 1968-1988. Vesnica lor pomenire.” .

  Ajuns aici dupa ce a fost alungat de la Manastirea Prislop de catre comunisti , parintele Arsenie s-a nevoit sa execute pictura acestui lacas . El a iesit la pensie in anul 1968 si abia dupa aceea s-a apucat de pictura micutei biserici Draganescu .

  Ceea ce este altfel decit in alte biserici este faptul ca pictura contine pe linga scenele tipice , obisnuite pentru iconografia crestin - ortodoxa , si o serie de scene parca rupte din realitatea imediata a pacatelor care pindesc in orice moment pe toti crestinii .

  Spre exemplu una dintre scenele care figureaza pe peretii biserica pare un fel de premonitie / viziune a parintelui asupra datei trecerii sale la Domnul . Asta pentru ca in respectiva scena apare Sf.Stefan cel Nou care a adormit intr-o zi de 28 noiembrie , asa cum avea sa se intimple si cu parintele Arsenie in anul 1989 .

  Cea mai draga din punct de vedere duhovnicesc i-a fost parintelui Manastirea Simbata de Sus pe care a fost nevoit sa o paraseasca si astfel si-a gasit "refugiu" la Manastirea Prislop din tara Hategului . Manastire pe care a reorganizat-o cu ajutorul Maicii Zamfira si unde spera sa fie lasat sa se retraga in post si rugaciune . Dar n-a fost sa fie asa !

  Pentru ca miine este 28 noiembrie , o rugaciune pentru Parintele Arsenie si Dumnezeu sa-l odihneasca . Fie ca el sa aiba grija si de sufletele noastre !

  Informatii utile
  • Cum ajung - Din DN6 , cam in dreptul localitatii Mihailesti , dupa o curba , este o intersectie , destul de prost semnalizata spre Malu Spart . Se face la dreapta dupa care , din nou la dreapta spre malul lacului de acumulare.
  • Atentionari - Ar fi bine ( ca in orice lacas de cult) sa aveti imbracaminte decenta ( mai ales vara ) ! Atentie : in interiorul bisericii nu se pot face poze !
  • Recomandari - Ar fi bine ca vizitarea acestei biserici sa fie legata cumva , in timp , de vizitarea celorlalte locuri legate de numele parintelui Arsenie Boca : manastirea Simbata de Sus, Manastirea Prislop.
  • Transport local - Transportul local este constituit din maxitaxiuri si din curse regulate care pleaca de la Autogara Militari situata pe Valea Cascadelor colt cu Bulevardul Pacii.
  • Cat costa - Excursia se poate face atit cu miloace de transport proprii ( autoturism), cit si cu autobuzul . Costul ar fi de maximum 50 de lei ( incluzind si cheltuielile de la lacasul de cult).
  • Obiective turistice - Acumularea de apa creata prin bararea cursului Argesului biserica Sf. Nicolae Draganescu.
  • Unde ma cazez - Cazarea se poate face atit la pensiunile din Mihailesti, cit si la hotelurile din Bucuresti , care se afla doar la 28 km.
  • Arta si cultura - Biserica este "incarcata" de multa arta : in special de arta executarii picturii bisericesti cu o deosebita maiestrie de catre parintele Arsenie Boca
  • Evenimente - Se organizeaza pelerinaje la manastirile din jurul Bucurestilor si , uneori, se face cite un popas si aici , mai ales la comemorarea trecerii la Domnului a parintelui Boca
  • Vremea - vremea este in general propice excursiei la acest obiectiv turistic ( evident cu exceptia viscolelor care se mai abat uneori si pe aici)
  • Shopping - Se pot cumpara de la pangarul bisericii diverse obiecte de cult ( icoane , cruciulite, bratari) sau carti cu profil religios
  • Distractie - Fiind vorba de prezentarea unui lacas de cult , nu poate fi vorba de asa ceva ...
  • Viata de noapte - Viata de noapte , ca la orice obiectiv de acest gen , este reprezentata de slujba miezonopticii

  Video:

  02:55
  Biserica Draganescu
  1.676 vizualizari

  Fotografii (12): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
0 comentarii