Tipareste Betleemul iubirii!

 • Betleemul iubirii!

   

  M-am întrebat de multe ori de ce sosirea Crăciunului mă emoţionează în fiecare an până la lacrimi. Să fie oare de vină frumoasele colinde româneşti, ori primii fulgi de nea care se astern peste necurăţiile noastre. Sau poate bucuria pe care o citesc în ochii celor dragi la primirea darurilor mult aşteptate? Abia după ce am vizitat Betleemul am înteles. Da, este vorba de bucurie. De o bucurie de copil care îţi intră în suflet atunci când te apropii de locul în care s-a întrupat iubirea. Acolo e începutul începutului, începutul iubirii nemărginite. Un punct mic, într-o peşteră mică, marchează locul în care s-a născut Puncul Iisus, iar alături se află locul ieslei în care a fost aşezat. De ce a atâta simplitate? Cum a cuprins aceasta mică pesteră atâta iubire? Poate pentru a ne spune că iubirea nemărgintă nu are nevoie de multe. Acolo am avut sentimentul de reîntoarcere acasă, de întoarcere la origini. Tot balastul ce-mi îngreuna inima s-a risipit pentru o clipă şi m-am simţit uşoară, cu inimă de copil. M-am desprins cu greu de peştera Betleemului. Am tresărit doar atunci când, păşind prin biserica aflată desupra acesteia, am zărit o fântână, construită chiar pe locul în care a căzut steaua ce le-a fost călăuză magilor. Într-un loc special, aflat lângă intrarea in pestera unde S-a nascut Mantuitorul Iisus Hristos, se află o frumoasă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului Vitleemitissa(Betleemiţa), în care Maica Domnului este reprezentata zambind. Bucuria aceasta, de pe chipul Sfintei Fecioare Maria, este transmisă creştinilor care vin aici, aflaţi în pelerinaj în Ţara Sfântă. Este bucuria din Bethleemul iubirii.

   

  Carmen PAVĂL

   

  Menţiune: Oraşul Betleem (Viflaim, Bethleem sau Bethlehem) se află sub administrarea autorităţii palestinienedin din anul 1996 şi este situat în Cisiordania, la 10 km sud de Ierusalim. Avea în anul 2007 peste 25200 de locuitori.

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
2 comentarii
 • pisic
  pisic Trebuie sa fi fost foarte norocoasa de ai ajuns acolo :) te invidiez :P
  9 august 2012
 • andreeaxms
  andreeaxms Nu cred ca sunteti singura persoana care v-ati simtit usoara in aceste locuri! Acelasi sentiment l-am avut si eu...m-am simtit mai usoara, mai fericita, mai implinita, fara nici o grija, nici o problema. Este un loc sfant, un loc pe care daca ajungi sa-l vezi, te simti implinit...cel putin in cazul meu
  17 octombrie 2012