Tipareste Aquapolis Szeged - o padure de tobogane

 • Aquaparkul din Szeged e un loc minunat, preferatul meu in materie de aquaparkuri unguresti si romanesti. De ce mi-a placut  atat de mult acest aquapark?? In rimul rand datorita faptului ca este extrem de mare, deci aerisit, nu e inghesuiala nici la sezlonguri si nici in bazinele de relaxare. Aquapolis Szeged este deschis indiferent de anotimp,  eu am fost aici in luna martie, afara era deja iarna, insa in interior este mereu aceeasi atmosfera placuta, aceeasi temperatura, fie in aer, fie in bazine, in jur de 32 de grade fiind temperatura aerului. Aquapolis Szeged se mandreste cu cel mai lung tobogan cu apa din Europa. De fapt, aici intr-adevar e o adevarata padure de tobogane, de diferite marimi si diferite forme. O adevarata aventura pentru iubitorii  genului si pentru temerari  care au de ales intre cele mai lungi tobogane:  Anaconda si Kamikaze, de223 si respective 272 metri. Accesul la aceste tobogane se face cu liftul, alunecarea pornind de la inaltimea de 30  metri. Inafara de aceste doua “grozavii” mai exista inca 7 tobogane normale si unul rotund in forma de ceasca, de unde caderea in bazinul cu apa este brusca si directa, pita sau ceapa, acestea sunt denumirile pe care le poarta. Eu nu sunt fan tobogane, dar baietelul meu a fost pur si simplu innebunit. Eu am preferat nu aventura si distractia, ci relaxarea in fotolii jacuzzi, paturi jacuzzi, in coridoarele in care te poarta curentii apei, fara sa faci niciun fel de miscare. Exista si bazine pentru cei mici, aici apa e ceva mai calda, cu o adancime mica - pana in 40 cm,  cu tobogane minuscule potrivite varstei lor. Ceea  ce mi-ar fi placut sa incerc, dar nu a fost posibil, deoarece am fost insotita de copii, a fost zona Wellness Domol, aici e interzis accesul copiilor sub 16 ani, iar cei care aleg sa-si petreaca timpul aici au parte de o relaxare maxima: jacuzzi, masaj, bazine de revelatie, mai multe tipuri de saune, salina, etc.  Pentru copii exista deasemenea un spatiu de joaca uscat, noi nu am fost nici aici, deoarece copiii nostri sunt innebuniti dupa balaceala, odata intrati in apa de-abia mai reusim sa-i scoatem afara. La intrare am citit cateva afise potrivit carora exista si zona speciala in care cei suferinzi beneficiaza de tratament, am observat in unele zone „parcate” carucioare cu rotile pentru cei cu nevoi speciale. Dupa balaceala, sau daca vi se face foame, exista doua spatii alimentare la etaj, in zona lifturilor pentru tobogane, dar oferta culinara e destul de redusa.Preturile sunt normale.

  Auaparkul e deschis zilnic intre orele 9 -20, martea fiind deschis pana la ora 24.

  Pretul biletelor de intrare difera in functie de ora de acces. Daca doriti sa petreceti aici o zi intreaga veti plati 4300 Huf pentru adulti, 3700 Huf pentru copii intre 12 -18 ani si 2150 Huf pentru copiii intre 4 si 12 ani. Sub varsta de 4 ani, intrarea e gratuita. Daca insa doriti sa va distrati aici in intervalul orar 9-13, preturile sunt ceva mai scazute: 3080 Huf pt. adulti, 2570 pt. copii intre 12 si 18 ani si 1540 Huf pentru copii intre 4 si 12 ani. Spre seara, intre orele 16 -20 pretul pentru adulti este de 3800 Huf, pt. tineri 3240  Huf, pentru copii 1900 Huf. Orice depasire a orele, se plateste suplimentar cu 25 Huf pe minut. La intrare veti primi bratara de identificare cu care veti avea acces si la vestiar. In zona vestiarelor exista o multime de fohnuri cu care va puteti usca parul.

  Per total mi-a placut foarte mult la Aquapolis Szeged , m-am relaxat extraordinar in cele doua zile innegurate si ploioase de primavara rece pe care le-am petrecut aici.

  Informatii utile
  • Atentionari - Oaspeţile hotelului Hunguest Hotel Forrás pot folosi piscinele şi toboganele Aquapolisului Napfényfürdő fără a cumpăra bilete, accesul fiind inclus in pretul cazarii.
  • Cat costa - Pretul biletelor de intrare difera in functie de ora de acces. Daca doriti sa petreceti aici o zi intreaga veti plati 4300 Huf pentru adulti, 3700 Huf pentru copii intre 12 -18 ani si 2150 Huf pentru copiii intre 4 si 12 ani. Sub varsta de 4 ani, intrarea e gratuita. Daca insa doriti sa va distrati aici in intervalul orar 9-13, preturile sunt ceva mai scazute: 3080 Huf pt. adulti, 2570 pt. copii intre 12 si 18 ani si 1540 Huf pentru copii intre 4 si 12 ani. Spre seara, intre orele 16 -20 pretul
  • Obiective turistice - Domul din Szeged, Aquapolis Szeged, Piata de flori de la marginea orasului, Muzeul Salamului si Ardeiului Iute Pick, orasul Szeged in sine.
  • Unde ma cazez - Este vorba despre Lujzika Apartman Szeged, un apartament cu doua dormitoare, living mare, hol imens, bucatarie, sala de baie si toaleta. Apartamentul era prezentat ca fiind pentru doua persoane, dar dupa ce l-am vazut, va pot spune ca fara probleme se pot caza chiar si patru persoane.
  • Restaurante si specialitati culinare - Am servit masa intr-un restaurant situat pe malulTisei, restaurant cu specifc pescaresc, specialitatile culinare ale orasului fiind salamul si carantii Pick, precum si preparatele din peste tinand cont ca orasul se dezvolta pe malul Tisei.
  • Distractie - Ce distractie mai autentica poate fi decat sa zbori pur si simplu pe unul dintre aceste tobogane, a caror suprafata de alunecare, insumata este de peste un kilometru....
  • Viata de noapte - In fiecare zi de marti exista posibilitatea de a beneficia de atractiiile acestui aquapark, complexul fiind deschis pana la ora 00.
  • Shopping - La intrarea in complex, exista cateva magazine de unde va puteti achizitiona diferite obiecte necesare imbaierii in complex, papuci, colaci,etc.
  • Evenimente - Auaparkul Aquapois Szeged e deschis zilnic intre orele 9 -20, martea fiind deschis pana la ora 24.
  • Arta si cultura - Va recomand sa vizitati Domul Din Szeged. In anul 1879 navalnica Tisa si-a iesit din matca, maturand totul in calea sa, oameni si cladiri. Au pierit atunci inecati in jur de 160 de oameni, iar dintre cladirile existente in oras, au mai ramas in picioare doar cca. 5 %....Posibilitatea de renaste a orasului Szeged este o lectie pt. noi toti. Catedrala din Szeged a fost ridicata in memoria celor ce si-au pierdut viata in calamitatile anului 1879.
  • Transport local - Exista transport local in Szeged foarte bine pus la punct, in apropierea blocului in care am fost noi cazati am zarit o statie de transport public, insa noi ne-am deplasat doar cu auto propriu.
  • Recomandari - Va recomand sa
  • Vremea - Noi am nimerit o vreme mohorata, ploioasa, insa acest lucru nu a estompat cu nimic farmecul balacelii la Aquapolis , ci din contra a facut ca lucrurile sa deina mai atractive.
  • Cum ajung - Adresa: Napfényfürdő Aquapolis Szeged 6726 Szeged, Torontál tér 1. Tel.: +36-62-566-488

  Video:

  01:34

  Fotografii (77): Vezi toate fotografiile

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
0 comentarii