framboise: Album Biserica Nasterii Domnului

Biserica Nasterii Domnului este ridicata pe locul pesterii in care s-a nascut Domnul Nostru Iisus Christos. Are mai mult aspectul unei fortarete decat al unei biserici, fiind inconjurata de ziduri groase, lipsite de ornamente. Nici nu ar fi putut rezista altfel, intr-un loc macinat si zdrobit de conflicte. Si totusi, Biserica Nasterii Domnului este pe acelasi loc ca in urma cu 14 secole, desi Bethlehemul este un oras aflat la intersectia dintre 3 lumi, dintre 3 continente, fiind mereu in calea invadatorilor...Ca si cum nu ar fi ajuns, in zilele noastre cele 3 culte care folosesc in comun biserica: grec ortodox, romano-catolic si armenesc isi disputa fiecare metru patrat din interiorul ei, nereusind sa cada de acord nici macar asupra datei in care sa fie sarbatorit Craciunul in Bethlehem....Mi s-a parut ciudat sa aflu ca in Bethelehem Craciunul vine de 3 ori pe an: pe 25 decembrie, 6 ianuarie si 18 ianuarie, fiecare dintre cele 3 culte sarbatorind Nasterea Mantuitorului separat....

Photo 10 of 94 in Biserica Nasterii Domnului

Biserica Nasterii Domnului
STEAUA CU 14 COLTURI - LOCUL IN CARE S-A NASCUT MANTUITORUL

Comentarii

Daca vrei sa apreciezi sau sa comentezi, trebuie sa fii logat
1 comentariu
 • michta apreciaza asta
 • michta
  michta Ma surprinde faptul ca acest set de imagini n-a prea fost vizualizat si nici votat. Merita!
  Biserica Nasterii Domnului inaltata pe locul pesterii in care s-a nascut Domnul Nostru Iisus Hristos este intr-adevar un loc deosebit. Cine se asteapta sa gaseasca aici o biserica frumoasa, inconjurata de flori si multa liniste, va fi dezamagit. Biserica Nasterii Domnului nu este frumoasa. La exterior este chiar sumbra si nu prea placuta vederii. Interiorul este plin de semnificatii si simboluri, dar pentru a le intelege trebuie ori sa fii credincios convins, ori sa ai un ghid bun care sa explice totul si sa prezinte intreaga ei evolutie (istoric vorbind).
  De curand am intrat in posesia unui DVD intitulat “Bethlehem intre credinta si dezbinare” de la National Geografic.
  In afara de prezentarea bisericii care dainuie de 14 secole, se fac ample referiri la situatiile create din cauza amplasarii Bethlehemului la rascrucea celor trei lumi si la conflictele la care a fost nevoita sa ia parte din acest motiv. Am vazut cum s-au baricadat in biserica in timpul conflictelor israeliano-palestiniene, cum s-au impuscat in piata din fata sfantului lacas si cum erau scosi din biserica cei ucisi de gloante.
  Nu ...  more
  5 decembrie 2012 - 2 apreciaza asta